Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ηλεκτρονικά η συμπλήρωση του μηχανογραφικού!

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, απαιτούνται οκτώ βήματα, όπως παρουσιάζονται στο σχετικό εγχειρίδιο. Συγκεκριμένα:

- Κάθε υποψήφιος για να μπει στο σύστημα θα χρησιμοποιεί τον Αριθμό Εξετάσεων που έχει ήδη.

- Στο σύστημα θα μπορεί να βλέπει τις σχολές και να κάνει όσους συνδυασμούς επιθυμεί.

- Μετά το τέλος της διαδικασίας, το σύστημα θα επιστρέφει στον υποψήφιο έναν Κωδικό Δελτίου για το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο που κατέθεσε. Με τη χρήση του κωδικού, ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό.

- Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα συμπλήρωσης περισσότερων του ενός δελτίων, με την ίδια διαδικασία. Για κάθε δελτίο, το σύστημα θα δίνει στον υποψήφιο τον σχετικό ξεχωριστό κωδικό.

- Τελικά ο υποψήφιος θα επιλέξει ένα μηχανογραφικό δελτίο από όσα έχει συμπληρώσει και θα πάει στο σχολείο του για να υποβάλει το οριστικό μηχανογραφικό.

- Με τη χρήση του κωδικού, ο διευθυντής του σχολείου θα μπορεί να εντοπίσει το καταχωρισμένο μηχανογραφικό δελτίο και με τη συγκατάθεσή του υποψηφίου, θα προχωρεί τη διαδικασία.

- Ακόμη και σε αυτή τη φάση, ο υποψήφιος θα μπορεί να κάνει αλλαγές. Όμως, με την οριστική υποβολή, το δελτίο «κλειδώνει» και κανείς δεν μπορεί να κάνει αλλαγές.

- Το τελικό μηχανογραφικό καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στην κεντρική υπηρεσία του υπ. Παιδείας. Εάν ο υποψήφιος έχει καταχωρίσει περισσότερα του ενός δελτία, μετά την οριστική υποβολή αυτά σβήνονται από την κεντρική ηλεκτρονική βάση.

Η ηλεκτρονική υποβολή, θα πραγματοποιείται στο exams. minedu. gov. gr.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου