Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο εθισμός ενός παιδιού σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή!

Ο λόγος για έναν 14χρονο, ο οποίος είχε εθιστεί σε ένα από τα πολλά διαδικτυακά παιχνίδια που κυκλοφορούν. Σε ένα από αυτά λοιπόν είχε φτιάξει μια εικονική ζωή, σε μια εικονική πραγματικότητα μαζί με πολλούς άλλους εικονικούς χαρακτήρες.


Σε μια έξοδο της εικονικής του προσωπικότητας πήγε σε καζίνο και έπαιξε εκεί μαζί με άλλους. Ο 14χρονος, που δεν είχε καταλάβει τους κανόνες του παιχνιδιού, έχασε 17.000 ευρώ.
     Το παιδί όμως, όντας τόσο εθισμένο σε αυτό το παιχνίδι ξαφνικά νόμιζε ότι έχασε τα λεφτά στη πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του, αφήνοντας δύο χειρόγραφα σημειώματα προς τους γονείς του, εξηγώντας τους λόγους της φυγής του.
Τους έγραφε επίσης ότι εκείνος δεν μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος του και έδινε οδηγίες στους γονείς του πώς να το κάνουν γιατί εκείνος είναι ανίκανος ενώ εξέφραζε ανοικτά την επιθυμία του να αυτοκτονήσει επειδή χρωστούσε.
    Οι γονείς απευθύνθηκαν αμέσως στους αρμόδιους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι μετά από ψηφιακό έλεγχο και αξιολόγηση των μηνυμάτων εντόπισαν τον ανήλικο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
    Το μυαλό του είχε πράγματι πιστέψει ότι το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ θα έπρεπε να το καταβάλουν οι γονείς του στην διαδικτυακή εταιρεία.
Άμεσα κλήθηκαν ψυχολόγοι από την μη κυβερνητική οργάνωση “Κλίμακα” οι οποίοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον 14χρονο και να τον βοηθήσουν.
Μετά από προσπάθεια κατάφεραν να τον «βγάλουν» από την εικονική πραγματικότητα στην οποία είχε μπει μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού, και τον έπεισαν να γυρίσει σπίτι του.

ΠΗΓΗ: http://www.supa.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου