Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ιστορία και Χρήση του Fimo

Fimo είναι ένα πήλινο μοντέλο το οποίο αξιοποιούν οι εταιρείες Staedtler και στις αγγλόφωνες περιοχές χρησιμοποιούν τον όρο "Polymer Clay".

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο πολυμερής πηλός εφευρέθηκε το 1939 από την Sophie Kruse, κόρη της Kathe Kruse, η οποία ήταν κατασκευάστρια κούκλων. Αρχικά χρησιμοποίησαν ένα υλικό για μια κούκλα το οποίο δεν έφερε επιτυχία. Μετά τον πειραματισμό με διάφορα άλλα πρόσθετα, το νέο προϊόν ξεκίνησε το 1954 και κυκλοφόρησε στην αγορά με το όνομα Fimoik. To 1964 τα δικαιώματα πωλήθηκαν στην Eberhard Faber και το όνομα άλλαξε το 1966 σε πολυμερής πηλός.
ΧΡΗΣΗ  
Ο πηλός βγαίνει σε πολλά χρώματα. Είναι εύκολο να διαμορφωθεί και να ψηθεί στο φούρνο στους 110°C. Στην πρώτη του κατάσταση μπορεί να επεξεργαστεί και να αναμειχθεί με υγρά χρώματα ή σκόνη.
Η θερμοκρασία (καθώς και ο χρόνος) που απαιτείται για τη σκλήρυνση στο φούρνο δεν πρέπει να υπερβαίνεται,γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβλαβείς ατμούς οξέως.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, λόγω των ατμών, θα πρέπει να υπάρχει κάποια απόσταση και σε περίπτωση ανηλίκων συνεχής επίβλεψη από τους γονείς.

Σήμερα, οι δημιουργίες από fimo έχουν αγγίξει και ενθουσιάσει πολύ κόσμο..Γιατί? Γιατί είναι ένας ακόμη τρόπος έκφρασης και δημιουργικότητας που προσφέρει ταυτόχρονα και χαρά. Είναι πολύ όμορφο να φτιάχνεις μόνος σου αντικείμενα και στο τέλος να νιώθεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα...Δοκίμασε το!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου